Yleinen

Turkistarhaton Suomi

Allekirjoitin Vihreiden puoluekokouksessa toukokouussa eläin- ja luonnonsuojelujärjestöjen kansalaisaloitteen turkistarhaamisen kieltämisestä. Toukokuussa alkaneella kampanjalla on puoli vuotta aikaa saada aloitteelle 50 000 allekirjoittajaa, jolloin aloite tulee eduskunnalle käsiteltäväksi.

Nyt kaksi kuukautta myöhemmin on Turun Sanomien mukaan kampanjaan kerätty 25 000 allekirjoitusta, mahtavaa!

Oma perusteeni turkistarhauksen lopettamiselle on yksinkertainen: ihminen ei tarvitse turkista, joka aina johtaa eläimen kärsimykseen. Nämä ketut, minkit, naalit ja supikoirat eivät koe lajityypillistä elämää.

Kun turkistarhaus saadaan loppumaan, tulee myös huolehtia tarhaajien toimeentulosta ja elinkeinon loppumisesta. MTT:n raportin  ”Turkistilojen talous ja alan merkitys sekä tulevaisuuden näkymät Suomessa” mukaan turkistarhaus työllistää suoraan keskimäärin 0,7 henkilöä tarhaa kohden, ja on vain sivuelinkeino noin 60%:lle tarhaajista. En todellakaan näe turkistuotannon lopettamista siis ihmisen elinkeinon riistona, etenkin sen rinnalla millaisia määriä ihmisiä on menettänyt työnsä vaikkapa Salossa yhden yrityksen toimintojen siirtymisen vuoksi.

Allekirjoita sinäkin kansalaisaloite kansalaisaloitteen kampanjasivulla