Yleinen

Turun vihreiden valtuustoryhmä on tehnyt uusia henkilövalintoja ja julkistanut puolivälikatsauksensa

Turun vihreiden valtuustoryhmän uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kaupunginvaltuutettu Niina Ratilainen. Ratilainen on 28-vuotias Ympäristösuunnittelija (AMK), joka työskentelee Ville Niinistön eduskunta-avustajana. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajana jatkaa 32-vuotias kaupunginvaltuutettu, ympäristöbiologi Mikaela Sundqvist.

Vihreiden valtuustoryhmä päätti esittää kaupunginvaltuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi 49-vuotiasta kaupunginvaltuutettua ja biologian ja maantiedon opettajaa Katri Sarlundia. Kaupunginhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi ja konsernijaoston puheenjohtajaksi valtuustoryhmä päätti esittää 35-vuotiasta kaupunginvaltuutettua ja harvinaissairauksien parissa työskentelevää suunnittelijaa Elina Rantasta. Kaupunginhallituksen toiseksi jäseneksi valtuustoryhmä päätti esittää 29-vuotiasta kaupunginvaltuutettua ja tohtorikoulutettavaa Jukka Vornasta. Kaupunginhallitukseen Rantasen varajäseneksi esitetään Heikki Hölttää ja Vornasen varajäseneksi Roda Hassania. Turun kaupunginvaltuusto valitsee valtuuston puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen loppukaudeksi kokouksessaan 26.1.2015.

Vihreiden valtuustoryhmä on arvioinut vaaliohjelmansa toteutumista kauden puolivälikatsauksessaan.

– Puolivälikatsaus osoittaa, että monet vihreiden vaalitavoitteet ovat edenneet, Ratilainen iloitsee. – Osallisuutta on kehitetty ja kaavoituksellisia tavoitteita saatu eteenpäin Skanssin ja Linnakaupungin suunnitelmissa, hän jatkaa.

– Lähikoulut säilyivät ja kunnallinen päiväkotiverkko on pysynyt kattavana, Rantanen toteaa. – Lastensuojelua on kehitetty ennaltaehkäisevämpään suuntaan, hän lisää.

– Keskustan pyöräteistä on toteutettu Kirjastosillan jatkoyhteydet Kauppiaskadulla ja Hämeenkadulla ja seudullinen joukkoliikenne Föli palvelee nyt koko seudun asiakkaita, Vornanen listaa. Telakkatyöryhmässä vihreitä edustanut Sarlund on tyytyväinen telakan uuteen nousuun, paitsi työllisyyssyistä, myös ympäristöteknologian kehityksen kannalta.

Lue puolivälikatsaus täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *