Yleinen

Lämpimämpää politiikkaa, viileämpää ilmastoa!

Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, jotka ovat riittävän uusia katsomaan tulevaisuutta pitkälle ja riittävän uudistushaluisia tekemään päätöksiä erilaisin silmin. Ihmisiä, joilla on silti kokemusta kuntapolitiikasta, järjestöistä ja työelämästä. Sellaista monipuolista, sillä kaikkiin pöydällä oleviin pitää ottaa kantaa ja kaiken pitää olla tärkeää.

Päättäjän täytyy myös pitää huolta heikoimmista eikä vain niistä, kenen ääni kuuluu kaikkein kovimpana. Suomen pitää olla parempi ikääntyneille palvelutaloissa, pitkäaikaistyöttömille lähiöissä ja pakolaisille vastaanottokeskuksissa. Naisille turvataloissa, erityislapsille päiväkodeissa, kuuteille sulavissa lumikasoissa ja miehille jotka pitävät toisiaan kädestä.

Sanon vaalisloganissani haluavani Lämpimämpää politiikkaa, viileämpää ilmastoa. Se tarkoittaa minulle että päättäjän pitää olla lähellä ihmisiä ja kiinni arjen huolissa, muta lisäksi edistää periksiantamattomasti niitä asioita, jotka eivät ole kaikkien prioriteettilistoilla.

Politiikka on lämpimämpää, kun sitä tehdään avoimesti. Turun kaupunginvaltuutettuna ja vihreiden ryhmäpuheenjohtajana olen pitänyt tärkeänä että kuuntelemme niitä ihmisiä, joita päätökset koskevat. Että vaadimme jähmeässä kaupungissamme asukkaille mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon. Olemme kertoneet avoimesti netissä ja lehtien palstoilla, mitä kantaa olemme ajaneet, hävisimme tai voitimme. Tätä tarvitaan eduskuntaan. Politiikasta on tullut liikaa ja turhaan vaikeasti tavoitettavaa ja vaikeaselkoista. En tahdo muuttaa vain politiikkaa, vaan myös tapoja tehdä päätöksiä.

Viileämpää ilmastoa kuvaa haluani tehdä maailmasta parempi paikka. Kaikille. Se pätee niin ympäristöpolitiikkaan, kuin hyvinvointivaltion tulevaisuuteen ja talouskysymyksiinkin. Emme voi ajatella vain vuoden päässä häämöttäviä pikavoittoja välittämättä tulevaisuudesta. Lyhytnäköisellä politiikalla on sulatettu jo valtavia jäätikköalueita, rakennettu Talvivaaran kaivos ja ajettu Suomen joissa vaelluskalat patojen taakse uhanalaiseksi. Leikattu toisen asteen koulutuksesta kursseja ja suurennettu kouluryhmiä.

Jotta hyvinvointivaltio säilyy, pitää osata uudistua. Maailma muuttuu ja meidän pitää muuttua sen mukana. Politiikassa pidetään liian usein kaikin käsin vanhasta kiinni. Haaveillaan uuden Nokian syntyvän. Odottamalla ei tapahdu mitään. Haluan että hihat kääritään ylös heti 20.4. vaalien jälkeen. Haluan, että Suomeen tehdään perustulo, helpotetaan pienten yritysten toimintaa, satsataan raiteisiin ja homekouluihin samalla luoden työpaikkoja. Jaetaan vanhemmuuden kustannuksia jotta nuoret naiset pääsevät työelämään ja päivitetään koulutusjärjestelmää jotta kenenkään opiskelu ei tyssää oppilaitosten byrokratiaan.

Olen tehnyt aina kovasti töitä. Olen nähnyt läheisteni kautta maailmasta sen nurjia puolia: yksinäisyyttä, masennusta, osattomuutta, pitkäaikaistyöttömyyttä. Olen oppinut, ettei ole mitään niin arvokasta kuin yhteiskunta joka välittää kaikkein heikoimmista. Joka satsaa turvakoteihin, estää ilmastonlämpenemistä sulattamasta kuuttikinoksia, ei leikkaa vanhuspalveluista.

Kaikkein tärkeintä lämpimämmässä politiikassa on yhteisten asioiden hoitaminen. Sinun äänelläsi voin puhua heidän puolestaan, jotka sitä eniten kaipaavat.

One thought on “Lämpimämpää politiikkaa, viileämpää ilmastoa!

  1. Mitä tarkoitat, että haluat jakaa vanhemmuuden kustannuksia, jotta nuoret naiset pääsevät työelämään? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *