Yleinen

5 lupausta sinulle äänestäjä

Tulevalla eduskunnalla on paljon työtä mihin tarttua. Seuraavat 5 asiaa ovat mielestäni keskeisimpiä uuden Suomen rakennuspalikoita. Näitä lupaan edistää kansanedustajana.

Kestävää talouspolitiikkaa – ei jättileikkauksille

Talouspolitiikan tulee olla kestävää: emme saa jättää mittavia velkoja jälkipolvien maksettavaksi. Emme voi myöskään jättää lapsillemme hyvinvointivaltion savuavia raunioita. Yritysten kasvua pitää tukea, mutta ei julkisen sektorin kustannuksella. Kestävä veropolitiikka ei hidasta kasvua tai työllistymistä, mutta hinnoittelee ympäristölle haitallisen toiminnan. Nyt jos koskaan: ei ole varaa leikata koulutuksesta tai terveydenhuollosta. Nyt jos koskaan: tarvitaan talouspolitiikkaa, joka uudistaa Suomea pitkällä aikavälillä.

200 000 uutta työpaikkaa

On valtavan suuri tavoite, mutta työttömyysasteen ollessa yli 8% tarvitaankin järeitä toimia ja suuria tavoitteita. Eduskunnan pitää seurata jatkuvasti ja tehdä täsmätoimia sen teen että pienet yritykset kasvaisivat, keskisuuret kansainvälistyisivät ja korkeakouluista valmistuneet työllistyisivät. Pitkäaikaistyöttömyyttä pitää vähentää, nuorisotyöttömyyttä torjua. Nyt jos koskaan tehdään kaikille suomalaisille perustulo.
Työelämän tasa-arvokysymyksiin pitää tarttua käsi värisemättä: naisten ja miesten pitää olla samassa asemassa. Nyt jos koskaan: vanheimpainvapaan malliksi 6+6+6 ja vanhemmuuden työnantajalle koituvien kustannusten tasaamista.

Uusia vetoja vanhan ajatustavan tilalle

Nyt ei haikailla enää Nokian perään tai rakenneta vanhanaikaista ydinvoimaa. On aika lopettaa menneen perään murjottaminen ja uudistua tulevaisuutta varten. Koulutusjärjestelmää pitää päivittää ja nostaa Suomi puhtaan energian kärkimaaksi. Tulevaisuudessa pärjäävät ne, jotka huolehtivat kansalaisten hyvinvoinnista ja ovat ilmastonmuutosta torjuvien kärkilinjassa.

Uudistetaan palvelualaa ja otetaan digitalisaatio haltuun. Suomi ei parane kurjistamalla vaan kehittämällä. Nyt jos koskaan: uskotaan uusiutuvaan energiaan ja tuotetaan aurinko- ja biosähköä kaikkialla Suomessa. Nyt jos koskaan: puretaan koulutusjärjestelmästä raja-aitoja ja tuetaan koulutusta, jotta korkeakouluissamme voisi syntyä uusia vientituotteita. Nyt jos koskaan: rakennetaan telakalla maakaasulaivoja ja viherretään Suomen ruskeaa teollisuutta. Tehdään Suomesta taas kerran maa, jonka tuotteista puhutaan maailmalla.

Eriarvoisuutta vähennetään, pienituloisten arki paranee

Tuloerojen kasvua Suomessa on syytä hillitä ja pienituloisten toimeentuloa parantaa. Suomella on tehtävänä paljon tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen. Nyt jos koskaan: uudistetaan translaki, viedään tasa-arvoinen avioliittolaki maaliin, tuetaan kielivähemmistöjä kuten saamelaisia ja panostetaan maahanmuuttajien kotoutumiseen.
Suomessa on liki miljoona köyhää. 20 000 ihmistä hakee joka viikkoruokansa leipäjonoista. Liian moni opiskelija on pulassa ennen opintotukipäivää. Liian moni pienen eläkkeen saaja painiskelee rahan riittävyyden kanssa. Hyvinvointivaltiomme on tehty huonoja aikoja varten, eikä sitä tule huonoina aikoina etenkään murentaa. Leikkauspaineissa sosiaaliturvan indeksien jäädyttäminen olisi pienituloisille kohtalokasta. Nyt jos koskaan: vähennetään lapsiperheiden köyhyyttä ja yksinhuoltajien asemaa. Rakennetaan kohtuuhintaisia asuntoja. Uudistetaan sosiaaliturva perustuloksi, jotta kenenkään ei tarvitse juosta luukulta toiselle.

Ympäristö säilyy tuleville sukupolville

Monimuotoisuus kutistuu, eläinlajeja on uhattuna, kalat eivät ui kuten ennen ja Itämeren tila ei parane. Puhdas luonto, kirkkaat vedet ja jylhät kalliot ovat Akseli Gallen-Kallelan taiteen lisäksi suomalaisten sielussa. Luonnon voimme tuhota vain kerran. Siksi emme saa asettaa mitään toimintaa ympäristösuojelun edelle. Jyrkkä ei uusille talvivaaroille. Talouden, työn ja ympäristön ristiriita on keinotekoisesti tehty. Luontomatkailulla kalajoissa ja kansallispuistoissa saamme Suomeen enemmän työtä ja kestävämpiä ratkaisuja kuin luontoa tuhoamalla.

Nyt jos koskaan: velvoitetaan kunnon kalaportaat kaikkiin patoihin ja puretaan turhat, jotta Suomen joissa taas voisi kalastaa. Nyt jos koskaan: viedään loppuun soidensuojeluohjelma, jonka eduskunta torppasi. Nyt jos koskaan: ei anneta suurten puolueiden purkaa ympäristöministeriötä, sillä sen he ovat ilmoittaneet tahtovansa tehdä. Suojellaan sitä, mikä on haurasta ja arvokasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *