Yleinen

Jyrkkä ei rasismille, vihapuheelle ja väkivallalle

Politiikalla luodaan yhteiskunnan rakenteita ja uudistetaan lainsäädäntöä. Voimme politiikassa parantaa sosiaaliturvaa, korjata kouluja ja uudistaa verotusta. Monet tärkeät asiat tehdään kuitenkin muualla, joka päivä. Ne koskevat jokaista ihmistä. Sinua ja minua. Hyvä yhteiskunta rakentuu ja muuttuu ihmisten vaikutuksesta. Siitä kuinka kohtelemme toisiamme.

Turun pitkäaikainen vihreä kaupunginvaltuutettu ja kokenut poliitikko Roda Hassan on joutunut tänä keväänä häirinnän kohteeksi eduskuntavaalikampanjansa aikana.

Politiikassa pyritään hoitamaan yhteisiä asioita ja kaikkien hyvää. Tunnen Roda Hassanin rohkeana, ahkerana ja periksiantamattona poliitikkona, joka ei ikinä unohda pitää heikoimpien puolta päätöksenteossa. Entisenä Turun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana Roda on tehnyt paljon työtä kaupunkimme ja sen kaikkien asukkaiden hyväksi. Hän on ollut edelläkävijä.

Tuomitsen jyrkästi kaiken poliitikkoihin henkilökohtaisesti kohdistuvan häirinnän. Vielä jyrkemmin tuomitsen rasistisen sellaisen. Hassania kohtaan on tänä keväänä kahdesti sama keski-ikäinen mieshenkilö käyttäytynyt uhkaavasti ja kyseenalaistanut hänen ehdokkuutensa, koska Hassan on somali ja muslimi. Hänen päälleen on syljetty ja häntä on solvattu ”helvetin huivipäiseksi somaliksi”.

Tämän maan ei pidä olla sellainen, jossa kadulla joutuu pelkäämään. Tämän maan ei pidä olla sellainen, jossa kuka tahansa ei voisi olla kiinnostunut yhteisten asioiden hoitamisesta. Tämä maa on sotien jälkeen rakennettu tasa-arvon pohjalla. Kaikilla on oikeus uskontoonsa, koulutukseen, sosiaaliturvaan ja itsensä toteuttamiseen. Ilman solvausta ja häirintää.

Turun ei pidä tehdä tässä poikkeusta. Turun vihreä valtuustoryhmä on tehnyt vuosia ja tekee jatkossakin, muun muassa Roda Hassanin ansiosta vahvaa vihreää politiikkaa, joka rakentuu vapauden, vastuun ja välittämisen arvoille.

Tämä kaupunki on parempi, kun sen asioista päättää monipuolinen ja kirjava joukko erilaisia ihmisiä: erilaisista lähtökohdista ja erilaisin mielipitein. Vain niin edustamme kaikkia. Tarvitsemme eri ikäisiä, sukupuolisia, näköisiä ja kielisiä päättäjiä.

Käytöksemme muovaa meitä ympäröivää maailmaa. Lapsemme oppivat vanhemmilta. Maailma on parempi, kun koulukiusaaminen vähenee, nuoret uskaltavat olla oma itsensä eikä ketään tuomita vaan tuetaan. Tätä emme voi politiikalla muuttaa, jos kaikki ihmiset eivät ole samassa työssä mukana.

Toivotamme tervetulleeksi keskustelun ja erilaiset mielipiteet. Väkivaltaa emme hyväksy missään muodossa ja tuomitsemme jyrkästi rasistisen vihapuheen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *