Yleinen

Kiva, kivempi, Turku!

Tänään alkaa minun ja Jukka Vornasen yhteinen koko viikon kestävä kampanja kivemman Turun puolesta! Meidän mielestämme Turku voisi näyttää kivemmalta ja kaupunkitilaa voisi suunnitella enemmän niin, että ihmisille olisi mukavaa tekemistä ja viihtyisiä paikkoja.

Julkaisemme joka päivä yhden kuvan siitä, miten pienillä teoilla voimme rakentaa Kivempaa Turkua!
Ensimmäisenä haluamme:

(Kuvat: Maiju Oikarinen)

Värikästä venailua!

Lähivuosina Turku joutuu uusimaan suuren osan bussipysäkeistään. Sen voi nähdä kuluna tai mahdollisuutena uudistua ja ideoida ns. pysäkin ulkopuolelta. Väriä, taidetta ja toiminnallisuutta bussipysäkeille!

Mitä sinä haluaisit tehdä ja nähdä bussipysäkeillä? Kerro meille, toteutetaan yhdessä!

Julkinen sauna Aurajokeen!

Eikö olisi mukavaa, jos keskustassa olisi lisää uimapaikkoja? Tuodaan kes
äisin Aurajokeen kelluva uima-allas ja muutetaan se talvisin laiturisaunaksi. Turku ansaitsee hienon julkisen saunan kaikkien käyttöön!

Ny rillataan!

Keskustan puistot ovat osa kaupunkimme lumoa.
Nykyään puistoissa ei saa kuitenkaan grillata. Perustetaan puistoihin grillipaikkoja, jotka on helppo pitää kunnossa
.

Katot käyttöön!

Uusia asuntoja rakennettaessa ja vanhoja korjatessa kattopinta-ala on hyödynnettävä asukkaiden
käyttöön. Rakennetaan taloihin kattoterasseja ja
kannustetaan perustamaan viherkattoja sekä kattopuutarhoja kaupunkikuvan monipuolistamiseksi ja kerrostaloelämän vilkastuttamise
ksi.

Parempia parkkiruutuja!

Otetaan käyttöön Parklet-käytäntö, jossa kivijalkayrittäjä tai kansalaisjärjestö voi ehdottaa parkkiruudulle parempaa käyttöä ja vuokrata ruutuja esimerkiksi terassipaikkoja varten


Pelit kaupungintalolta jokirantaan

Voisiko keskustassa olla mukavia ilmaisia ajanviettopaikkoja? Tuodaan jokivarsille ja puistoihin pingispöytiä, petankkikenttä sekä ulkoshakki. Tehdään yhteistyössä yrittäjien tai kaupungin matkailupisteen kanssa välinevuokraamopalveluita keskustan kortteleihin.

Viljellään kivaa kaupunkia jatkossakin!

Vakinaistetaan kesällä 2016 alkanut omaehtoinen kaupunkiviljely tuomalla viljelylaatikoita turkulaisten käyttöön joka vuosi.

.