Niina Ratilainen


Lämpimämpää politiikkaa ja viileämpää ilmastoa

Eduskuntavaalit 2019

Olen Varsinais-Suomen vaalipiirissä vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa keväällä 2019. Vihreiden tavoitteena eduskuntavaaleissa on ottaa Suomelle uusi suunta 2020-luvulla. Tämän kevään eduskuntavaalit ovat koulutuksen, ilmaston ja tasa-arvon vaalit. Viestimme vihreiden vaalikampanjassa on “Näytä luontosi ja äänestä”. Haastamme meidät kaikki näyttämään vaaleissa, millaisen maan ja maailman aidosti haluamme rakentaa itsellemme ja tuleville sukupolville.

Haluan tehdä politiikkaa, koska haluan puolustaa niitä asioita, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä ja puuttua epäkohtiin, jotta maailma olisi tuleville sukupolville vielä parempi. Tähtään eduskuntaan, koska:

Kokemukseni politiikassa ja työelämässä ovat opettaneet minulle keinoja tehdä tavoitteista totta.

Vihreät arvot ja tavoitteet ovat juuri niitä, joiden puolesta haluan toimia 2020-luvulla.

Vaaliteemani

Torjutaan ilmastonmuutos

Tulevat sukupolvet tulevat kysymään meiltä, mitä teimme, kun ilmastonmuutosta oli vielä mahdollista torjua. Vielä on aikaa. Tarvitaan vain tahtoa, tekoja ja tinkimättömyyttä. Vähennetään reilusti päästöjä ja tehdään 2020-luvulla kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa.

Turvaverkko ilman byrokratiaa

Nykyisin sosiaaliturva on vaikeaselkoinen, sirpaleinen ja lannistava. Otetaan sosiaaliturvan uudistamisen tavoitteeksi köyhyyden poistaminen. Edetään kohti kaikille maksettavaa vastikkeetonta perustuloa, joka vapauttaa aikaa ja resursseja kasvuun ja kehitykseen ja nostaa ihmisiä köyhyydestä.

Nopeita junia ja raiteet Eurooppaan

Siirretään Suomi raiteille! Tehdään junalla matkustamisesta helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa. Rakennetaan lähijunia Varsinais-Suomeen, tunnin juna Turusta Helsinkiin ja vauhditetaan Euroopassa Baltian maiden läpi kulkevan Rail Baltican sekä Tallinnan ja Helsingin välisen raidetunnelin suunnittelua. Tavoitellaan tulevaisuutta, jossa Turusta voi matkustaa yöjunalla tunnelin kautta Berliiniin.