Yleinen

Suomi tarvitsee arvoisensa presidentin

Kannanotto, 3.2.2012

Ensi sunnuntaina valitsemme maallemme uuden presidentin ja päätämme, mihin suuntaan maatamme viedään seuraavat kuusi vuotta. Me haluamme suunnan olevan kohti avoimuutta, suvaitsevaisuutta ja heikoimmista huolehtimista. Kahdesta hyvästä ehdokkaasta Pekka Haavisto on oikea henkilö tähän tehtävään.

Mielestämme on tärkeää, millaista arvomaailmaa presidentti edustaa ja mihin kysymyksiin hänellä on rohkeutta tarttua. Presidentti on paitsi arvojohtaja, myös Suomen ulkopolitiikan johtaja yhdessä valtioneuvoston kanssa. Pekka Haavisto tunnetaan ympäri maailmaa rauhan rakentajana ja osaavana diplomaattina. Hänen työnsä muun muassa YK:n erityisasiantuntijana Darfurin rauhanprosessissa sekä Euroopan unionin erityisedustajana Sudanissa ja Darfurissa osoittavat luottamusta, jota Pekka on työllään ansainnut.

Lähitulevaisuudessa globaalit ympäristö- ja ihmisoikeusasiat, Euroopan talouspolitiikka sekä eriarvoistuminen ja syrjäytyminen Suomessa ovat suuria haasteita. Pekalla on näkemys tulevaisuudesta, keinot ratkaista ongelmatilanteita sekä näyttöjä aidosta osaamisesta. Hän on avarakatseinen, ihmisiä yhdistävä ja tulevaisuuteen katsova presidenttiehdokas.

Me haluamme presidentin, joka puuttuu monipuolisesti ja asiantuntevasti tulevaisuuden ongelmiin ottaen ne puheeksi maailmalla ja kotimaassa. Kokoaan Suurempi Suomi tarvitsee arvoisensa presidentin, ja hän on Pekka Haavisto.

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat
Niina Ratilainen, puheenjohtaja
Jukka Vornanen, puheenjohtaja

Turun demarinuoret
Tiina Helminen, puheenjohtaja