Yleinen

Joukkoliikenne huomioitava Kauppatorin kunnostuksessa

(Mielipidekirjoitus, julkaistu Turun Sanomissa 22.4.)
Kauppatorin asemakaava etenee askel askeleelta kohti valtuustokäsittelyä. Kevään aikana käydyssä kaavakeskustelussa joukkoliikenne on jäänyt täysin toriparkin jalkoihin.Maamme hallitus hyväksyi 12.4. liikennepoliittiseen selonteon johon sisältyy Turun pikaraitiotie. Mikäli hyvin käy, päästäisiin pikaraitiotietä rakentamaan Turussa vuoden 2015 tienoilla.
Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan Kauppatorin kunnostaminen kestää toriparkin kohtalosta riippuen kahdesta viiteen vuotta, joten torin kunnostus ja pikaraitiotie ajoittuvat hyvin lähelle toisiaan.Valitettavasti joukkoliikenne on jäänyt kiireisessä toriparkkivalmistelussa täysin huomiotta eikä pikaraitiotietä ole huomioitu millään tavalla. Ylimääräisen työn ja turhien kustannusten välttämiseksi esimerkiksi Aninkaistenkadun ja Eerikinkadun liikenneratkaisut olisi järkevintä suunnitella kerralla.
Pikaraitiotien lisäksi myös nykyinen joukkoliikenne on unohdettu, eikä kauppatorin työmaa-ajan joukkoliikennejärjestelyitä ole toriparkkivalmistelun yhteydessä suunniteltu.Lähestyvien kunnallisvaalien aiheuttama toriparkkipaniikki onkin vaarassa sotkea koko keskustan tulevat liikenneratkaisut ja raitiotie hukkuu pahimmassa tapauksessa siihen samaan limboon, johon keskustan pyörätieverkon kehittäminen on kadonnut.Kauppatorin kunnostamisen lisäksi Turun keskustan kehittäminen vaatii liikennesuunnittelun kokonaisratkaisua!
Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry