Yleinen

Uudistusohjelmassa tärkeintä rakenteelliset muutokset, ennaltaehkäisy ja energiansäästö

(Turun vihreän valtuustoryhmän tiedote)

Turun valtuusto hyväksyi kokouksessaan kevään tärkeimmän paperin, uudistamisohjelman. Vihreät pitää ohjelmaa tärkeänä, jotta talous saadaan tasapainoon, palvelut turvattua ja hyvinvointia jaettua tasaisemmin.

”Ohjelman tärkeintä antia on rakenteisiin puuttuminen erityisesti sosiaali- ja terveyspuolella. Toiminnan painopistettä siirretään ongelmiin reagoinnista ennaltaehkäisevämpään toimintaan muun muassa lapsiperheiden kotipalveluiden käynnistämisen ja vanhusten kotihoitoon panostamisen kautta. Valitettavaa on, ettei vihreät saanut riittävää poliittista tukea opetuksen ryhmäkokojen maltillisempaan kasvattamiseen,” tiivistää vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Elina Rantanen.

Ryhmäkokojen kasvattamisen lisäksi ryhmälle vaikeimmin hyväksyttäviä toimenpide-ehdotuksia ovat uimahallien sulkemiset, josta kuitenkin saatiin vihreitä tyydyttävä muotoilu. Myöskään ajatus omaleimaisesta Kupittaan siirtolapuutarhasta luopumisesta ei herätä kiitosta ryhmässä. Sen sijaan hyvinä ohjelman kirjauksina vihreät pitää erityisesti läpinäkyvän avustusrekisterin toteuttamista ja ympäristökirjauksia säästöjen saavuttamiseksi.

”Energiatehokkuuden lisääminen, pysäköintimaksujen korotukset ja tehokkaat joukkoliikenteen runkolinjat ovat säästötoimenpiteitä, joista vihreät ovat puhuneet vuosikausia. Esitimme myös mainospaikkojen hintojen ja liikenneväylien vuokrien korotuksia,” tähdentää ryhmän varapuheenjohtaja Mikaela Sundqvist.

Lisätietoja antaa vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Elina Rantanen, p. 050 342 3279