Yleinen

Vaaliteemat

Eduskunta päättää monista tärkeistä asioista. Niin teen minäkin. Turun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna tiedän, että kaikki asiat ovat tärkeitä ja kaikkeen pitää politiikassa pystyä ottamaan kantaa.

Näissä vaaleissa omaa sydäntäni koskettaa eritysiesti kolme teemaa. Koulutuspolitiikka on minulle hyvin tuttua, ja jos jollain, koulutuksen kautta Suomea uudistetaan. Ympäristön puolestapuhujia ei tässä maassa ole liikaa. Olen opiskellut Kestävää kehitystä ja valmistunut ympäristöalan ammattilaiseksi. Työpaikkojen lisääminen on silti Suomen kaikkein suurin haaste. Voimme jättää leikkauspolitiikan, kun luomme kasvua ja työllisyyttä. Työllisyyden hinta on paitsi taloudellinen, myös inhimillinen. Näillä teemoilla minä tekisin työtä kansanedustajana:

Tehdään työpaikkoja joka päivä

  • Kiihdytetään kasvua  panostamalla puhtaaseen teknologiaan ja hyvinvointia lisääviin palveluihin. Tulevaisuus on pienissä yrityksissä ja viennissä. Yritystoimintaan liittyvän politiikan pitää olla johdonmukaista, ei tempoilevaa.
  • Työllä on tekijälleen merkitystä. Työelämän joustoa on lisättävä: tuetaan itsensä työllistämistä ja helpotetaan osa-aikatyötä. Pitkäaikaistyöttömyyteen on puututtava ja nuorisotyöttömyys ratkaistava. Naisen vanhemmuuden ei pidä olla riski työntekijälle eikä työnantajalle.
  • Työhön kannustavasta perustulosta kaikkien sosiaaliturva.

Katso videoni työstä

Päivitetään koulutus nyt

  • Koulutuksen pitää mahdollistaa eikä lannistaa. Oppilaitos- tai koulutusasterajat eivät saa estää opiskelijoita toteuttamasta koulutuspolkuaan. Koulutus on ihmistä varten eikä toisinpäin.
  • Työuria ei pidennetä opiskelua kiristämällä. Opintotuella pitää tavoitella maailmaa, jossa voi opiskella riippumatta omasta tai perheen varallisuudesta.
  • Maailman paras koulutus on jokaisen oikeus. Koulutuksen tulee kehittyä ajassa eikä vanhoista rakenteista tule pitää väkisin kiinni. Oppimateriaalien sähköistyminen tuo opetuksen kaikkien saataville. Opiskelijoiden osallisuus tekee oppilaitoksista parempia, ja opettajien täydennyskoulutus pitää oppitunnit kiinni ajan ilmiöissä.

Katso videoni koulutuksesta

Monimuotoinen ympäristö ei kaipaa laihoja kompromisseja

  • Puhtaampi Itämeri ja ilmastotekoja. Vähennetään päästöjä sieltä missä vaikutukset ovat suurimpia ja otetaan ilmastotavoitteet vakavasti.
  • Suojellaan arvokkaat suot, jätetään viimeiset kosket vapaiksi.
  • Puhdas energia tekee hyvää ihmiselle, työllisyydelle ja ympäristölle. Puretaan esteitä aurinkoenergian läpimurron tieltä.

Katso videoni ympäristönsuojelusta

Nyt jos koskaan – lämpimämpäää politiikkaa, viileämpää ilmastoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *