Valtuustoaloitteet

Lisää kaupunkiviljelyä Turkuun

Posted

Valtuustoaloite 11.4.

Turku tarjoaa Vihervuoden kunniaksi tänä keväänä ensimmäistä kertaa kaupunkilaisille mahdollisuuden perustaa viljelmiä kaupungin yleisille alueille. Kaupunkiviljely on jo nyt ollut niin suosittua, että viljelyseminaari siirrettiin ilmoittautumisten päätyttyä Vimmasta Virastotaloon. Kaupunki koordinoi viljelypaikkojen valintaa ja toimittaa asukkaiden käyttöön viljelylaatikot ja mullat. Toiminta resursoidaan kaupunginhallituksen alaisesta kaunistamisrahastosta.

Vihreä ja elävä kaupunki on viihtyisä ja ylläpitää monipuolista eliöstöä myös ruutukaava-alueella. Kaupunkiviljelyhanke on jo nyt innostanut satoja turkulaisia ja ottanut asukkaita mukaan yhteisen kaupunkitilan tekemiseen. Mahdollisuus pienimuotoiseen kaupunkiviljelyyn tarjoaa mielekästä tekemistä ja itsekasvatettua ravintoa. Kaupunkiviljelyn lisääminen antaa myös kouluille mahdollisuuksia hyödyntää viljelyä opetuksessa koulutalojen yhteydessä.

Kaunistamisrahaston vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun. Kaupunkiviljelyn edistämisen ei saa jäädä vuoden 2016 ponnistukseksi vaan sen tulee olla osa kaupungin normaalia toimintaa peltovuokrauksen tavoin.

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2016 kaupunkiviljelystä saatuja kokemuksia käytetään kaupungin vuoden 2017 budjetin valmistelussa ja vakiinnutetaan kaupunkiviljelyn tukeminen osaksi jatkuvaa toimintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *