Yleinen

Wäinö Aaltosen koulun tilaongelmat ratkaistu

Posted

Hirvensalon Wäinö Aaltosen koulun pihalla oleva Ylikylän rakennus otettu Wäinö Aaltosessa tehdyn päätöksen mukaan pois käytöstä, sillä rakennuksessa työskentelevät opettajat ovat sairastaneet ja asiasta on tehty sisäilmailmoituksia. Sisäilmaongelmien syitä on usein todella vaikea saada tieteellisesti todistettua, niin myös tässäkin tapauksessa. Siksi päätöksiä rakennuksen korjaamisesta tai purusta on hyvin vaikea

Sopivia väistötiloja ei ole löydetty kohtuullisen matkan päästä lapsille ja Turun Sanomissakin uutisoitu ratkaisu Paavo-liikuntahallin yläkäytävien käyttöönotosta olisi rauhattomuuden vuoksi hyvin huono ratkaisu.

Parakkiratkaisut ovat älyttömän kalliita ja kaikkein parasta olisi, jos niihin ei ikinä tarvitsisi turvautua. Hirvensalossa uusi juuri rakentuva Syvälahden koulu auttaa tilanteeseen vuoden päästä – parakkipäätöstä on tämänkin vuoksi vaikea tehdä, sillä parakkiratkaisu on huomattavasti järkevämpi, jos käyttö on pidempiaikaista. Pelkkä parakin asentaminen maksaa 100 000 euroa.

Päädyimme kasvatus- ja opetuslautakunnassa kuitenkin hankkimaan viipymättä parakit Wäinö Aaltosen koululle Ylikylän rakennuksen korvaajaksi. Sisäilmaongelmat pitää ottaa vakavasti.