Yleinen

Näytä luontosi ja äänestä vihreitä

”Minä en ajattele enää, mitä minun elinaikanani tapahtuu, mutta haluan antaa ääneni sille, että lasteni lapsilla on elinkelpoinen planeetta”.

Tämä on yksi mieleenpainuvimmista lauseista, jonka olen ihmisiä kohdatessani vaalikampanjan aikana kuullut. Näissä vaaleissa on ollut ja on kyse ennen kaikkea aikamme suurimman ympäristökriisin torjumisesta. Tänä keväänä olemme nähneet juuri kymmenen vuotta täyttäneitä lapsia, jotka ovat piirtäneet mielenosoituskylttejä, marssineet torille ja menneet koululakkoon ilmastonmuutoksen vuoksi. Olemme lukeneet nuorista, jotka ovat joka perjantai eduskuntatalon portailla vaatimassa kansanedustajilta ilmastotekoja. Viime viikkoina aikuiset ovat kertoneet, kuinka heidän lapsensa pyytävät heitä äänestämään niin, että Suomi tekee kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Ja kuukausi sitten pysähdyin Turussa juttelemaan vanhan naisen kanssa, joka kertoi, että häntä pelottaa, millainen maailma on sen jälkeen, kun hän ei itse enää ole täällä. Hän ei ehkä ehdi nähdä tulevan hallituksen politiikkaa itse, mutta tänään hän antaa äänensä kestävälle tulevaisuudelle.

Olen Vihreissä, koska uskon kaikkien ihmisten väliseen tasa-arvoon, yhteiseen vastuuseemme maapallosta, jokaisen vapauteen elää omanlaisenaan ja oikeudenmukaisuuteen. Haluan, että vihapuhe ja rasismi kuihtuvat pois. Haluan, että päätöksissä kuunnellaan niitä, joilla ei ole omaa ääntä tai joiden ääni on liian heikko, että se kantaa. Tahdon, että saimaannorppa saa uida ja pesiä Saimaalla aina, ihmisoikeudet toteutuvat myös vanhusten palvelutaloissa ja että Bangladeshin suistoalue ei enää tulvi pilaten köyhän perheen viljelypalstan.

Haluan, että naisilla ja miehillä on Suomessa samat mahdollisuudet menestyä ja sama palkka samasta työstä. Tahdon että kaikilla lapsilla on tukiverkkonaan yhteiskunnan palvelut, jos perhe murenee. Haluan, että vain peruskoulun suorittaneiden vanhempien lapsi uskaltaa opiskella korkeakoulussa valitsemallaan alalla, koska opintotuki mahdollistaa sen.

Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan että tulevaisuus on valoisa ja politiikka antaa ihmisille toivoa. Haluan puhua mahdollisuuksista ja tilaisuuksista sekä suojella sitä, mikä on arvokasta.

Olen tänään ehdolla eduskuntavaaleissa, koska minulla on kokemusta, osaamista, tahtoa ja kykyä tehdä työtä Turun maaliskuisella kadulla tapaamani vanhan naisen toiveen täyttämiseksi. Ennen kaikkea olen ehdolla näissä eduskuntavaaleissa, koska tiedän että 2020-luvulla tämä maa voi olla vielä parempi. Politiikka voi muuttua.

Sinä päätät tänään. Näytä luontosi ja äänestä.