Yleinen

Kaupunki jossa ihminen ja luonto kukoistavat

Olen ehdolla kuntavaaleissa, koska haluan varmistaa, että koronan jälkeinen jälleenrakennus tehdään niin, että ihmiset ja luonto voivat kukoistaa. 

Pandemia-aika on opettanut paljon sellaista, mikä kannattaa jatkossakin muistaa. Ehkä erityisesti sen, että vaikeina aikoina täytyy pitää yhtä, jotta kaikki voisivat paremmin. Kukaan meistä ei voi hyvin ennenkuin kaikilla on hyvä olla. Se koskee niin Turussa syntyneitä, kuin tämän kotikaupungikseen myöhemmin valinneita. Meille mahtuvat kaikki.

Turku on Suomen upein kaupunki ja me pystymme mihin vain uskallamme kurottaa. Meillä on sopivan suurta ja sopivan pientä, juuri ihmisen kokoista. Niin pitää olla jatkossakin. Turku kasvaa ja kehittyy, mutta viihtyisää kaupunkia ja käveltävää keskustaa asukkaille rakentaen.

Pandemia-aika auttoi meitä löytämään luonnon uudestaan. Haluan pitää siitä kiinni. Nyt on oikea aika perustaa uusia luonnonsuojelualueita vanhoihin metsiin, vapauttaa Turun rantoja ihmisten käyttöön ja tehdä uusia kävelyretkipaikkoja. Meillä pitäisi olla luontotakuu: jokaisen pitää saada nähdä kotinsa ikkunasta vihreää luontoa tai liplattavaa vettä. 

Koronakriisin lisäksi meillä on ilmastokriisi johon meidän pitää tehdä osamme. Yhdessä me  pystymme tekemään tästä kaupungista ilmastoneutraalin. Olen tehnyt koko elämäni työtä luonnon ja ilmaston puolesta, välillä aktivistina, välillä asiantuntijana, välillä opiskelijana. Haluan tehdä kaikkeni, jotta tulevat sukupolvet eivät joudu korjaamaan jälkiämme. Valtaosa maailman päästöistä tuotetaan kaupungeissa ja se koskee myös meitä. Turku on aina ollut kansainväilinen kaupunki, osa Eurooppaa jo pitkään. Meidän DNA:ssamme kulkee mukana ymmärrys siitä, että tekomme täällä vaikuttavat myös muualla.

Kolmas kriisi mihin tarvitsemme toisiamme, on mielenterveyden heikentymisen kriisi. Tilastojen valossa jokaisella meistä on ystävä, sukulainen tai naapuri, joka on psyykkisesti romahduspisteessä. Ehkä olemme joskus itsekin. Tarvitsemme politiikan arvojen siirtämistä viihtyisän kaupungin kehittämiseen, heikoimmista huolen pitämiseen, luonnon suojeluun ja mielenterveyspalveluiden lisäämiseen.

Haasteet on suuret, mutta tiedän että Turku pystyy ihan mihin tahansa. Tämä kaupunki on sentään selvinnyt tulipalosta. Selviämme tästäkin ja teemme sen rakentamalla kaikille parempaa Turkua. Kaupunkia, jossa ihminen ja luonto kukoistavat.

Siksi olen ehdolla 13.6. käytävissä Turun kuntavaaleissa.